Rause Teams i Korona-tid

Nå gjelder det å koble sammen mennesker og kunnskap på digitale kanaler i en ny situasjon. Det fordrer raushet og vilje. Dette får vi til!        

For noen få uker siden vant HR-seksjonen i Nordland fylkeskommune prisen årets arbeidsmiljø. Prisen ble delt ut på Rekrutteringskonferansen 2020 i Bodø. Arrangørene var Jobbnorge, Personalhuset Nord-Norge, Bodø i Vinden, HRM Kompetanse og Amedia. I juryens begrunnelse for prisen står det:

«Vinneren har fokus på å få det beste ut av de ansatte gjennom gode prosesser rundt det faglige. De har vært gjennom et stort og krevende prosjekt med krav til store omstillinger, og de har taklet utfordringene svært godt, både faglig og sosialt. De har tatt i bruk ny teknologi for å få mer tid til mennesker og bruke mindre tid på rutiner. De viser lidenskap, endringsvilje og innovasjon, og de jobber bevisst med at avdelingen har en viktig rolle som en del av en større organisasjon»

Jeg følte på en uendelig stolthet over å få være leder sammen med denne dyktige HR-gjengen da prisen ble delt ut. Det var ubeskrivelig fint å oppleve at den jobben vi har gjort over tid ble verdsatt og sett slik.

I dagens Korona-situasjon gjelder det å bruke alt vi har lært og jobbet med, og ta det videre i nye former. Vi skal fylle samfunnsoppdraget vårt ved å ta vare på vårt gode arbeidsmiljø og skape trygghet i en uvant situasjon, slik at vi kan fortsette vår samskaping og utvikling

Vi har jobbet med Teams siden jul, nå kommer det godt med. Her har vi mange muligheter for samhandling, deling, oppgavefordeling og oppfølging av arbeidsoppgaver i felleskap. Vi har en lukket chat, videomøter, egne Teams og kanaler, grupper og rom. Vi kan bruke kamera slik at vi ser hverandre. Grunnlaget vi har lagt er nå gull verdt!

Vi har også laget oss en egen kanal for testing. Her er det prøving og feiling som gjelder. I tillegg har vi en kanal/gruppe for deling av humor, tøys og tips med flittig bruk av emojis, videoer, GIF og bilder. Vi er også i gang med å gjennomføre digitale kaffekopper. Å ivareta det sosiale digitalt er særlig viktig i en situasjon der alle sitter hjemme og jobber. Å jobbe hjemmefra på en effektiv måte, handler også om å lage seg en struktur som fungerer. Være bevisst på når du jobber og når du har fri. Dele opp øktene, sørge for pauser og frisk luft.   

Nordland fylkeskommune sine verdier er tillit, åpenhet og lojalitet. Nå er disse viktigere enn noen gang. Vi må dele raust, stole på hverandre, ville hverandre vel. Vi er ulike mennesker og reagerer forskjellig, ikke minst i en slik situasjon. Vi skal møte dette ved å løfte hverandre ytterligere, være rause med hverandre og støtte hverandre. Vi skal vise at samhandling og omsorg for hverandre kan gjøres på en meget god måte digitalt!

Og når hverdagen en gang vender tilbake, så kan vi bygge videre på de nye erfaringene vi nå gjør oss, lære mer av dem og utvikle arbeidsformer som kombinerer menneskelige ressurser og digitale verktøy på en enda bedre måte.          

Dette skal vi klare – sammen!  

2 kommentarer om “Rause Teams i Korona-tid”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: